Popis
Hygienické minimum je prípravný kurz určený pre jednotlivcov aj skupiny, ktorí chcú pracovať s potravinami a vykonávať epidemiologicky závažné činnosti a potrebujú získať odbornú spôsobilosť, pretože nie sú vyučení v odbore, ale aj pre súčastných pracovníkov v gastronómii, ktorí si chcú obnoviť svoje znalosti a zvýšiť kvalifikáciu. Tento kurz nie je povinný, žiadny zákon ho neprikazuje, ale veľmi Vám uľahčí prípravu na skúšky pred komisiou RÚVZ, ktorá povinná je. Požiadavka odbornej spôsobilosti na prácu s potravinami totiž vyplýva zo zákona a zamestnávateľ nemôže prijať do zamestnania osobu, ktorá nie je odborne spôsobilá.
Náš kurz prebieha online v podvečerných hodinách, takže nemusíte nikam cestovať a kurz môžete absolvovať aj z pohodlia domova. Venuje sa Vám verejný zdravotník, môžete sa na neho počas kurzu obrátiť s otázkami. Vyučuje sa dva dni po sebe v dvojhodinových prednáškach. Každý účastník kurzu získa zadarmo Príručku pre prácu s potravinami. Pomocou nášho kurzu sa pripravíte na skúšky pred komisiou.
Čo Vás naučíme na kurze ?
• Čo je Epidemiologicky závažná činnosť
• Aká je zdravotná a odborná spôsobilosť zamestnancov v potravinárstve
• Najčastejšie alimentárne ochorenia
• Zásady hygieny na pracovisku
• Požiadavky na vybavenie potravinárskych zariadení
• Čo je prevádzkový poriadok
• Čo je správna výrobná prax
• Čo je HACCP
• Čo znamená vysledovateľnosť potravín
• Povinnosti zamestnancov pri výrobe potravín
• Zásady skladovania surovín a potravín
• Zásady tepelného spracovania pokrmov v zariadeniach spoločného stravovania
• Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov
• Podmienky výdaja pokrmov
• Odber vzoriek hotových pokrmov
• Kontaminácia surovín a potravín
• Sanitácia v potravinárstve
Pre viac informácii navštívte naše stránky www.hworkpzs.sk
Lokality dostupnosti
Bez lokalít
Recenzie
Službu ponúka